luni, 7 decembrie 2015

Magnificat - Colecție de cântece bisericești


Astăzi, 6 decembrie 2015, în cadrul unei liturghii prezidate de PS Petru Gherghel în Catedrala "Sf. Fecioară Maria Regină" din Iaşi, a fost lansată oficial noua colecţie de cântări bisericeşti a Diecezei de Iaşi, intitulată sugestiv Magnificat, publicată la Editura Sapientia.

Alături de PS Petru au concelebrat câțiva din preoţii care, după o muncă asiduă care a durat mai bine de 3 ani, au selectat, verificat, corectat, tehnoredactat şi tipărit acest volum. Pr. Chelaru Pavel, în discursul său, i-a amintit pe toţi cei care şi-au adus contribuţia la publicarea acestei noi Colecţii, credincioşi laici, seminarişti, preoţi, aducând mulţumiri episcopului, Seminarului şi tuturor celor care de la distanţe mai mici sau mai mari au făcut un efort şi şi-au pus în slujba Bisericii priceperea şi pregătirea. Responsabilul Oficiului pentru muzică sacră al Diecezei a evocat, de asemenea, figura regretatului preot Ştefan Vacaru, decedat cu doar câteva zile în urmă, "singurul absent motivat de la această întâlnire", cel care de multe ori ne-a găzduit în parohia Barticeşti pentru sesiunile de lucru ale Comisiei.

La încheierea celebrării PS Petru și-a exprimat bucuria și i-a felicitat pe toți cei care au lucrat la Colecție, anunțând că de la 1 ianuarie 2016 ea va deveni oficială pe teritoriul Diecezei de Iași.

pr. Eduard Soare
Oficiul pentru Cler