marți, 21 iunie 2016

Hirotonire de preoți la București

Duminică, 19 iunie 2016, au fost hirotoniți în Catedrala "Sf. Iosif" din Bucureşti 5 noi preoţi: patru pentru Arhidieceza de Bucureşti şi unul pentru Congregaţia Iozefinilor lui Murialdo.


Sâmbătă seara, candidaţii la preoţie au prestat jurământul de fidelitate şi au făcut profesiunea de credinţă în faţa episcopului auxiliar Mons. Cornel Damian.

Duminică, în prezenţa unui număr mare de credincioşi, a preoţilor de la Seminarul din Iaşi şi din Arhidieceză, a preoţilor din Congregaţia Iozefinilor lui Murialdo, a colegilor seminarişti, cei 5 tineri au fost hirotoniţi preoţi de IPS Ioan Robu, Arhiepiscop şi Mitropolit de Bucureşti.

În aceeaşi zi, cei patru absolvenţi ai Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi au primit şi numirile:

Pr. Acatrinei Valeriu - Parohia "Adormirea Maicii Domnului" - Bucureşti
Pr. Benchea Gheorghiţă-Daniel - Parohia "Sfânta Tereza" - Bucureşti
Pr. Iancu Felician - Parohia "Cristos Rege" - Ploieşti
Pr. Matieş Liviu-Narcis - Parohia "Sfânta Cruce" Bucureşti

Iată gândurile tinerilor preoţi:

„Bucuria de a fi slujitor al lui Cristos, recunoștința pentru darul primit, entuziasmul și elanul din ziua hirotonirii doresc să fie prezente în activitatea pe care o voi desfășura în via Domnului”. 
(pr. Valeriu Acatrinei)

„Preoții, prin ungerea Duhului Sfânt, sunt trimiși de Cristos pentru ca, nimicind în ei faptele trupului, să se dedice total slujirii oamenilor. Așadar, sunt desemnați drept slujitori ai capului, colaboratori în misiunea de zidire a întregului trup – Biserica.
Ce îl face pe Domnul să cheme astfel de slujitori nevrednici? Ce îl face să investească atât de mult în ei? Nu știm! Dar suntem convinși de respectarea promisiunii pe care ne-a făcut-o: Fii tare și ai curaj, Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face”(Ios 1,96). 
(pr. Gheorghiță-Daniel Benchea)

„Viața îți oferă foarte multe oportunități bune dar cea mai sigură cale spre o viață împlinită și fericită este Preoția, deoarece ea izvorăște din cea mai profundă dorință a lui Dumnezeu în ceea ce privește aspirațiile noastre. Iar Dumnezeu nu rămâne niciodată dator”. 
(pr. Felician Iancu)

„Isus, după ce i-a ales pe cei doisprezece apostoli, le-a dat câteva îndemnuri în vederea misiunii ce urma să le fie încredințată: în dar ați primit, în dar să dați (Mt 10,9). Noi, cei care ne pregătim pentru a-i sluji lui Cristos în calitate de preoți, de-a lungul anilor, am primit numeroase daruri: darul vocației la sfânta Preoție, sprijinul familiei și al celor apropiați pentru a discerne și a rămâne statornic în această vocație, exemplul minunat de slujire al atâtor preoți.
Dar drumul nostru nu se încheie aici, ci abia începe. A venit rândul meu să dau în dar: să vestesc tuturor evanghelia lui Cristos, să celebrez Euharistia, să fiu un semn al prezenței și milostivirii lui Dumnezeu”. 
(pr. Liviu Matieș)

pr. Eduard Soare
Oficiul pentru Cler