sâmbătă, 25 iunie 2016

Prima Sf. Liturghie în Seminarul din Iaşi

Absolvenţii Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi, promoţia 2016, au celebrat astăzi prima Sf. Liturghie în Seminar.Cei 14 neo-prezbiteri care vor lucra în Dieceza de Iaşi, împreună cu cei 4 preoţi hirotoniţi la Bucureşti pe 19 iunie 2016, i-au adus mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite în anii de formare.



La Sf. Liturghie prezidată de pr. Erdeş Tarciziu au concelebrat părinţii formatori şi profesori, rude ale noilor preoţi şi preoţi oaspeţi din ţară şi din străinătate. Au participat toţi membri comunităţii Seminarului, surorile şi personalul auxiliar.

În cuvântul de învăţătură, pr. Valerică Ciobanu a subliniat importanţa umilinţei în viaţa creştină, luând pildă rugăciunea făcută de centurion pentru sluga sa, rugăciune pe care o repetăm la fiecare Sf. Liturghie: "Doamne, nu sunt vrednic să intri sub acoperişul meu, dar spune numai un cuvânt şi se va tămădui sufletul meu".

La sfârşitul Sf. Liturghii, pr. Andrei Stolnicu, în numele noilor preoţi a mulţumit întregii comunităţi a Seminarului. El a asemănat perioada de formare cu o Biblie care conţine mai multe cărţi, diferite ca şi conţinut, dar care alcătuiesc aceeaşi operă.

În încheiere, preoţii nou-sfinţiţi le-au împărţit tuturor binecuvântarea specială.

Îi mulţumim Domnului pentru darul noilor preoţi şi pentru că a binecuvântat şi în acest an Seminarul nostru şi munca celor care se ocupă de formarea viitorilor preoţi.

Deo gratias!

pr. Eduard Soare
Oficiul pentru Cler