joi, 25 iunie 2015

Prima sf. Liturghie în Seminarul din Iași

Preoții nou-sfințiți care vor activa în Dieceza de Iași și în Arhidieceza de București, absolvenți ai Institutului Teologic din Iași, au celebrat astăzi prima lor sf. Liturghie în Seminar. Au fost alături de ei preoții formatori și profesori, colegii seminariști, surorile, personalul administrativ și alți invitați. Sf. Liturghie a fost prezidată de pr. Doboș Iosif-Claudiu.

În cuvântul de zidire, pr. Mădălin Bărbuț a subliniat faptul că pe orice drum de formare este important ajutorul pe care îl primim și modul în care răspundem la tot ceea ce este rânduit spre creșterea noastră. 

La încheierea sf. Liturghii, pr. Anton Galațanu, în numele colegilor săi, a mulțumit întregii comunități a Seminarului și pentru modul în care, fiecare în parte, preoți, surori, credincioși laici și binefăcători, știuți și neștiuți, vizibili sau discreți, și-au adus contribuția la devenirea lor. 
În același timp, el a adresat tuturor celor prezenți invitația de a susține cu rugăciunea lucrarea și trăirea lor de preot.

La sfârșitul sf. Liturghii, preoții nou-sfințiți au împărțit tuturor binecuvântarea specială.

Îi mulțumim Domnului pentru darul preoților nou-sfințiți, pentru că a trezit și continuă să trezească în inima tinerilor dorința de slujire și de angajare pentru cauza Bisericii și pentru că, și anul acesta, a binecuvântat Seminarul nostru și munca tuturor celor care se ocupă de formarea viitorilor preoți.

Deo gratias!

pr. Eduard Soare
Oficiul pentru Cler