sâmbătă, 11 aprilie 2015

Apariție editorială


În Joia Sfântă, zi în care celebrăm instituirea sf. Preoții, editura Sapientia a pus la dispoziția preoților o nouă carte, intitulată Încercări și mângâieri ale preotului.

Cartea a fost scrisă de Cardinalul Carlo Maria Martini, arhiepiscop de Milano între anii 1979-2002 și a fost tradusă în limba română de pr. Eduard Soare.
Autorul pleacă de la experiența parohului de Ars, sf. Ioan Maria Vianney, își fundamentează discursul pe câteva modele biblice precum Moise, Iona și Petru și își termină expunerea folosindu-se de exemple de sfinți din diferite epoci ale Bisericii, precum sf. Ignațiu, sf. Tereza a Pruncului Isus, sf. Francisc de Sales, sf. Francisc de Assisi, sfinți care prin viața și slujirea lor au arătat că urmarea lui Cristos conduce în final la "bucuria perfectă".
Care sunt dificultățile preotului în viața de slujire? Ce înseamnă dragostea față de Biserică? Cum trebuie să trăiască preotul chemarea sa de călăuzitor și tovarăș de drum pentru cei care merg pe drumul credinței? Care este punctul de sosire al vieţii preotului? Răspunsul la aceste întrebări le veți găsi citind și meditând gândurile pe care cardinalul Martini, dorind să fie cu adevărat un păstor simțit aproape de preoții săi, ni le-a lăsat sub forma acestei cărți. Ea se constituie într-un material care, sperăm, va fi de folos pentru inima și mintea multor preoți.